10 червня 2016 р.

Мовний табір "Rainbow"

Віолетта Анчиполівська

Згідно Указу президента України П. О. Порошенка 2016 рік був оголошений роком англійської мови в Україні. З метою вдосконалення навичок англійської мови при школах працювали мовні табори. Не змогли не скористатися можливістю для покращення та вдосконалення англійської мови в такий незвичний спосіб і вчителі англійської мови Піщанського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія". При гімназії було створено англомовний табір «Rainbow», який включав в себе 5 мовних загонів. За кожним загоном був закріплений англомовний куратор та вихователі які допомагали працювати з вихованцями табору, адже англомовні табори покликані не для того, щоб посадити дітей за парти та вчити складні граматичні правила, а навпаки, в ігровій та в незвичній формі навчання привити любов до вивчення англійської мови.

Одним із головних завдань  мовного табору є показати дітям інший, відмінний стиль навчання від шкільного стилю викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, які можна застосувати пізніше і в інших ситуаціях. Це дуже відрізняється від звичного багатьом батькам теоретичного підходу до освіти. Саме через таку діяльність діти істотно розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового. 

На закритті табору

В роботі мовного табору взяли активну участь увесь педагогічний колектив, тому що англійську мову можна пізнавати і з музикою, малюванням, інформатикою, фізкультурою, образотворчим мистецтвом, танцями та іншими предметами. Всі вихователі планували свою роботу на високому професійному рівні, тому кожен день був особливий для наших вихованців, сповнений екскурсіями, переглядом цікавих відео, рядом різних розвиваючих ігор.

Особливу увагу приділили учням такі заклади, як «Будинок школяра», де діти мали можливість брати участь у майстер класах, та пожежна частина, де працівники МЧС дозволили  дітям поринути у світ небезпечної професії пожежника та рятувальника.

В гостях у працівників МЧС

На урочистій лінійці, присвяченій закриттю  мовного табора, вихованці з педагогічним колективом організували святковий концерт. По завершенню лінійки всі вихователі, куратори та техпрацівники були нагороджені подяками, а вихованці — солодкими подарунками.