02 травня 2010 р.

Концерт Яни Мельник

Комаровська Катя

У нас була чудова можливість познайомитися з творчістю молодої співачки, учениці 11 класу Піщанського НВК - гімназії, солістки народного вокально-інструментального ансамблю «Лаври» Яни Мельник. А супроводжував виступ Яни лауреат всеукраїнськиї та міжнародних фестивалів-конкурсів, народний вокально-інструментальний ансамбль «Лаври» під керівництвом заслуженого працівника культури України, заслуженого діяча мистецтв Придністровської Молдавської Республіки Федора Ущаповського.

Не дивлячись на юний вік Яна вже встигла досягти неабияких творчих вершин у естрадному вокалі. У 2007 році вона розпочала свою творчу діяльність з прослуховування для участі в ансамблі «Лаври». Потім був обласний фестиваль вчительської та учнівської творчості «Проліски надії» в якому Яна взяла участь. У червні 2009 року в м. Ялта проходив 11 міжнародний фестиваль мистецтв «У Чорного моря», учасницею якого стала наша Яна.

У фестивалі також брали участь солісти та творчі колективи з різних країн світу. Підготовку репертуару та творчу манеру виконання пісень здійснював художній керівник народного вокально-інструментального ансамблю «Лаври» Ф. Ущаповський, а матеріальну підтримку для реалізації цього проекту надав голова районної ради Віктор Михайлович Кирнасівський.

Можете уявити собі радість всіх учасників ансамблю «Лаври», В.М.Кирнасівського, батьків і друзів Яни, коли вона коли вона в телефонному режимі повідомила, що стала лауреатом міжнародного фестивалю у двох номінаціях зі срібною та золотою нагородою.