14 червня 2014 р.

Одинадцять миттєвостей дитинства

Теслюк Інна

Перегортаючи календар, день за днем, школярі з хвилюванням чекають цього дня. Закінчення навчання у школі, випускний вечір — свято, яке буває лише раз у житті кожної людини. У ньому зустрічаються світлі надії і біль розлуки, радість зустрічі з майбутнім та сум прощання. Адже, приходить час, коли єдина шкільна стежина для всіх випускників розходиться у різні напрямки. І саме сьогодні, 31 травня, перед ними відкриються тисячі доріг, де кожен з них обере свій особистий життєвий шлях.

Свято випускників — це ще й своєрідний парад модного одягу та взуття, зачісок. Дівчата обрали для себе вишукані вечірні сукні, хлопці переважно були вдягнені у класичні костюми. Випускний відкрили ведучі, яка запросили поринути останній раз у чудовий світ дитинства. У святковій залі всі присутні мали змогу насолодитись концертними номерами випускників: веселі шкільні пісеньки, сценки, танцювальні номери, слова подяки — вразили всіх присутніх.

Особливістю свята стала презентація дитячих фотографій та найяскравіших моментів класу за період навчання у середній та старшій школі, де кожен етап церемонії був одним з сюжетів великого фільму. Потім відбулася церемонія вручення основних документів про закінчення школи — атестатів. Позаду залишилися хвилюючі моменти екзаменів, конкурсів та концертів.

У цей святковий день 38 випускників отримали свідоцтва про здобуття середньої освіти, з них 4 учнів: Кройтор Марія, Ящишина Ірина, Шепель Ростислав та Гуменний Ігор отримали атестати з відзнакою. Медалі вручали директор школи Ворник В. К. та заступник директора Гафина О. О. Більшість учнів отримали Похвальні грамоти за особливі успіхи у вивченні окремих предметів.

Слова вдячності і шани було сказано випускниками дорогим вчителям, які 11 років вели їх по Країні Знань, віддаючи учням тепло і любов. Учні подарували всім присутнім прощальний вальс, який довелося їм затанцювати на біс. Не забули про найближчих і найдорожчих людей — батьків. Закінчилося свято святковим вальсом, який по-особливому розцвів на подвір’ї школи. А на світанку випускники, за традицією, зустріли перші промені сонця, які освітили їх самостійні кроки у доросле життя.

Бажаємо випускникам впевнено крокувати в своє доросле життя, не забуваючи свій батьківський дім. Незабаром їх чекає випробування зовнішнім незалежним оцінюванням та вступною кампанією, але, сподіваємося, вони зможуть гідно пройти цей переломний момент у житті та правильно вирішити свою подальшу долю!