15 листопада 2013 р.

День писемності та української мови

Теслюк Інна

Дорогі друзі!  9-го листопада ми з вами відзначали велике свято — День української писемності та мови. Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.

Традиційно склалося в нашій школі, що тиждень рідної мови та літератури ми проводимо на початку листопада, коли відзначається свято української писемності та мови. Різноманітні заходи не залишили байдужим жодного школяра, адже протягом цього тижня кожен зміг продемонструвати свої знання, вміння та таланти.

Вся школа рясніла різноманітними стіннівками: з крилатими висловами та поетичними рядками про рідну мову, з інформацією про виникнення писемності, про життєвий і творчий шлях видатних українських письменників і поетів. А попереду — районний етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика.

Завершився тиждень рідної мови святковим концертом. Він розпочався о 16 годині і зібрав вчителів та учні з усього району. Різноманітні пісні, вірші, вислови про мелодійність мови вражали присутніх гостей.

Дуже цікавим було те, що учасники концерту розмовляли не лише українською, але й російською, німецькою та англійською мовами. Це дало змогу учням школи, зрозуміти важливість рідної мови та необхідність вивчення інших мов, які дають можливість розвивати себе всеобізнаними людьми. Тож тиждень української мови та літератури вдався на славу!

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного із нас!!!