16 листопада 2013 р.

Шкільний сайт Step by step

Теслюк Інна

Досить багато статей на різні теми написано авторами нашого сайту. Події шкільного життя, новини та багато всього цікавого ми намагаємося розмістити на його сторінках. Але як мало ми знаємо про створення самого сайту, його функціонування, авторів та користувачів.

Я хочу розповісти вам все про наш шкільний сайт та етапи його створення.

Назва порталу: «Step by step», що означає «Крок за кроком». Він існує вже майже 8 років і перші його сторінки були створені ще 2002 році. Адміністратором є вчитель інформатики — Лотиш Сергій Володимирович, який розробив сайт та забезпечує його функціонування.  Структура сайту досить проста та зрозуміла. Інтерфейс дозволяє швидко знайти потрібні відомості.

Автором новин, на даний час, є Теслюк Інна.  Вона веде блог «Шкільний калейдоскоп» та пише статті про всі цікавинки  шкільного життя.  Ми всі знаємо, що протягом навчального процесу відбувається безліч цікавих подій, повідомлення про які ми вносимо до нашого шкільного калейдоскопу. Різноманітні конкурси, спортивні змагання, події, шкільні завдання, результати олімпіад та безліч іншої інформації ви можете знайти саме там або, читаючи шкільні статті, де вони описані більш детально.

Багато інформації з курсу інформатики ви можете знайти саме тут. Адже метою створення сайту було  саме покращення знань та навичок з інформативних технологій учнями НВК. Для цього розроблено масу практичних робіт, конспектів та  тестів для учнів. Розміщені електронні підручники, матеріали з інших предметів.

Які ж наші досягнення на сьогоднішній день?

Сайт користується великою популярністю і серед учнів школи, і серед вчителів. На даний час у нас існує біля 200 постійних користувачів, які зареєстровані на сайті, постійно його відвідують, читають статті, вносять свої фото до фотоальбому, спілкуються. Більша частина наших користувачів проживає, звісно ж, в Піщанці та навчається у нашій школі.

Крім постійних користувачів,  на сайті буває і безліч гостей. Вони можуть переглядати фотоальбоми, читати новини, користуватися навчальними матеріалами.

Щоб мати змогу створити особисту сторінку, учень  повинен стати користувачем сайту – зареєструватися. Тоді він матиме змогу бачити завдання на наступні уроки з інформатики, розклад, інформацію про однокласників і т. д.

За час існування сайту на його сторінках побували близько 50000 гостей, які здійснили  близько 200000 переглядів сторінок сайту.

Зараз, в середньому, за день сайт відвідує близько 60 чоловік. Найбільша активність спостерігається з 16 до 21 години, та коли триває навчальний процес.

Якщо у вас виникають цікаві ідеї, щодо покращення сайту ви маєте можливість вносити корективи, звісно якщо вони доцільні. Просто приєднайтесь до нашої команди і ви матимете змогу стати активними користувачами  і отримаєте маленькі «бонуси» до свого навчання.

Крок за кроком — і сайт буде лише покращуватись, завдяки нашій з вами співпраці!!!