24 жовтня 2013 р.

Життя і творчість Сергія Єсеніна

Попова Іра

За вікном повільно опадали золоті листочки. Вони кружляли у повільному вальсі, навіваючи щемливий смуток, думки про кохання. А в актовому залі, прикрашеному букетами хризантем, теж панувала романтична атмосфера і всі присутні з нетерпінням очікували засідання літературної вітальні, присвяченого життю і творчості великого російського поета Сергія Єсеніна. Господарями вітальні були учні десятих класів та вчитель світової літератури Шигида Тетяна Василівна, запрошеними – адміністрація школи, вчителі-філологи, старшокласники.

Кожен клас готував презентацію про лірику поета, запитання про життя та творчість Єсеніна один одному, виразне  читання поезій напам’ять. Найбільше позитивних емоцій і приємне здивування усіх присутніх викликали віршовані рядочки, написані хлопцями 10-Б класу, під час гри «Буріме». Нікого не залишили байдужими пісні на слова С. Єсеніна, які звучали у виконанні актора Сергія Безрукова.

Час пролетів непомітно. Усі гості та учасники засідання літературної вітальні збагатили свої знання, доторкнулися душею до струн лірики одного із найвідоміших російських поетів – Сергія Єсеніна.