01 вересня 2013 р.

1 вересня — 2013

Теслюк Інна

Перше вересня… всі квіти вклоняються в цей день школам, що відкривають свої двері учням. 1 вересня — ніжна, лагідна, турботлива пісня батьківських сердець. Діти переступають поріг дитинства і зазирають у юність, торкаються зрілості. День знань — це всенародне свято, вічно юне, світле, радісне і щире.

Святкові, усміхнені, заспані та дещо збентежені — такими школярі першого вересня повертались за парти. У неділю у всіх навчальних закладах Піщанського району пролунав перший дзвоник. З самого рання учні з квітами приходили на урочисту лінійку до своєї рідної школи.

Звичайно, головними на цьому дійстві були першокласники. Сьогодні школа вперше відкрила їм свої двері.  Батьки не стримували сльози, проводжаючи дітей у нове життя, на новий шлях. Відтепер на 11 років школа стане для них другою домівкою, а вчителі — друзями, порадниками і вихователями.

Цього року свої двері до навчання відкрили 34 першокласника. Проводили чудове свято знань Мордан Олександра та Колесник Ігор.

На нашій лінійці присутні були, також, ті, для кого цей перший дзвоник буде останнійм — це наші одинадцятикласники. Сьогодні вони дивились на першокласників і усміхались через їхню несміливість, сором’язливість. А не так давно вони були такими ж смішними, маленькими школярами.

День знань минув так само швидко, як і літо.

Залишається учням побажати успіхів у навчанні, щоб 9 місяців вони радували вчителів та батьків гарними результатами!