10 лютого 2012 р.

Сипле снігом срібляста зима

Гайдукевич Анна

Як можна не шанувати зимову красу? Як можна не захоплюватися казковим блиском снігу, коли холодне зимове сонце освітлює його? Про що ми думаємо, коли згадуємо зиму? В нашій пам’яті одразу виринають образи новорічної ялинки, прохолодних ранків, коли безлисті дерева покриті білосніжним інеєм.

Зима інколи здається нам однією з казкових історій, багато з яких ми слухали в дитинстві, і в які вже не віримо. Зимовий період може здатися комусь суворим та змертвілим, а комусь навпаки подобається така стримана краса. Одна справа – дорослі, а як же діти сприймають зиму? Якою вони бачать її?

Як добре, що серед таких солідних дисциплін як математика, фізика, хімія, українська мова та ін. не забувають і про художнє виховання дітей. Адже зображення навколишнього світу допомагає краще зрозуміти його, навчитися бути небайдужим до того, що нас оточує.

На цьому тижні діти презентували свої малюнки на зимову тематику у виставці під назвою «Сипле снігом срібляста зима». Завдячуючи допомозі вчительки образотворчого мистецтва Шленськовій Лідії Гаврилівні, юні художники продемонстрували нам своє бачення зими.

Чого тут тільки не побачиш. І гордих снігурів, що красуються на фоні зимового пейзажу, і переливчасті кетяги яскраво-червоної калини, і звичайно ж, кумедних сніговиків, що недолуго стоять на снігові, і власне, самих дітей, які веселяться катаючись на лижах, санчатах, ковзанах. Ось такою постає зима у дитячій уяві – веселою, світлою порою. Але зовсім не похмурою і нецікавою, як може здатися дорослим.

Всім дітям, що прийняли участь у виставці і доклали свої старання, висловлюємо свою подяку. А саме: Демчук Ілоні, Колісник Анастасії, Чузовій Іванні, Мантюк Катерині, Загрійчук Катерині, Павловій Аліці, Антоненко Ользі, Дорошенко Мар’яні, Шадюк Вікторії, Одінцовій Аліні, Полторак Жаннні, Бойко Дмитру, Собко Руслані, Бенжос Вікторії, Ущаповському Денису, Самоляк Таїсі, Пишняку Андрію, Негар Марині, Сікальчуку Іллі, Лещенко Анастасії, Мойсеєвій Валерії, Савчуку Роману.

Дякуємо за ваші старання!