30 жовтня 2011 р.

Посвята в старшокласники

Гайдукевич Анна

Ось і настав день коли, нарешті, було проведено свято «Посвята в старшокласники». Звання старшокласника – особливий титул. Не можна назвати справжнього старшокласника безвідповідальним чи, наприклад несумлінним. Справжні старшокласники повинні відповідати всім стандартам сумлінного учня, оскільки вони є наочним прикладом для підростаючого покоління дітей НВК. Тож для 9-А, 9-Б, 9-В класів настала мить, коли вони повинні залишити позаду хоча б певну частину дитячих забав і трішки подорослішати.

Продемонструвати свої відповідальні та дорослі характери вони мали змогу невблаганному та, водночас, справедливому журі, яке складалося з: наймудрішої і найрозумнішої Кушнір Лариси Олександрівни – завуч з виховної роботи, найсправедливішої та найчеснішої Мельник Ганни Вікторівни – педагог-організатор, з найвихованішої та найдотепнішої Десятник Діани – сумлінна учениця 11- а класу. А оцінювати журі мало не тільки самих дев’ятикласників, а й результати конкурсів, в яких вони мали прийняти участь задля здобуття звання «старшокласник». Ведучими на святі були Теслюк Інна та Демчук Ольга.

Першим конкурсом став конкурс «Візитка». В ньому учні мали змогу продемонструвати себе, свої таланти, захоплення. Але щоб ми прийняли їх до свого гурту було недостатньо лише одного конкурсу.

Наступним випробуванням для учнів став конкурс «Чарівна кулька», в якому хлопці мали змогу продемонструвати свою наполегливість. Суть конкурсу полягала в тому, лопнути кульку опонента, що прив’язана до його ноги, не втративши при цьому своєї.

Третім став конкурс під назвою «Модельєр». В ньому могли взяти участь три дівчинки від кожного класу. Суть його полягала в тому, щоб за короткий проміжок часу з поліетиленових пакетів створити верхній одяг для однієї з моделей. Це мало продемонструвати рівень розвитку фантазії та естетичного смаку у юних учениць.

Четвертим став конкурс «Портрет ідеальної вчительки». В ньому представники від класів могли продемонструвати свої художні здібності та бачення, якою має бути справжня вчителька.

І останнім, заключним став конкурс «Чому я навчаюся в школі ?». В ньому учні демонстрували свої ораторські здібності та підвести підсумки результатів свого навчання в стінах школи.

Ну ось і закінчився час випробувань. Всі майбутні старшокласники піднялися на сцену задля того, щоб урочисто промовити клятву старшокласника. І після цього настала кульмінаційна частина всього вечора. Журі, яке увесь цей час спостерігало за діями учасників вечора в конкурсах, оголосило їх результати та загального їх переможця. Слово надали наймудрішій і найрозумнішій Кушнір Ларисі Олександрівні. Журі зробили свої висновки і встановило переможця, яким став 9-Б клас. Проте інші класи також , на думку журі також підросли до рівня старшокласників, і хоча вони й не здобули відмінних результатів у всіх конкурсах, вони також заслуговують на звання старшокласників.