30 жовтня 2011 р.

В гостях у друзів з Придністров'я

Гайдукевич Анна

Піщанський НВК чи не єдина школа в районі, яка на протязі майже 50 років підтримує дружні відносини із зарубіжними школами. Однією з них є кам’янська школа в республіці Придністров’я.

Після залагодження всіх умов щодо документації, 27 дітей отримали змогу відвідати Кам’янку. 29 жовтня автобус разом із дітьми та вчителями що відповідальні за класні колективи 11 – А класу, 11 – Б класу, 10 –А класу та завучі нашої школи, від’їхав від шкільного порогу.

Через затримки на кордоні між Україною та Придністров’ям ми порушили правила пунктуальності, і прибули не за назначеним часом – 17:00 вечора, а в 18:00. Не дивлячись на запізнення аж на годину (приносимо свої вибачення Друзям з Придністров’я) нас зустріли із гостинністю, яка не поступається й українській.

Зустрічали з хлібом і сіллю на вишитому рушнику. Через це, й не дивлячись на те, що повсюди лунала незвична для нас російська мова, ми відчули себе як удома. На цьому, звичайно, їхня гостинність не завершилася і нас запросили до святкового столу. Після цього ми мали нагоду побувати на осінньому балі, який вони влаштували в нашу честь. Учні демонстрували свої таланти у співі, грі на струнних інструментах, хореографії, декларуванні віршів. Опісля закінчення концерту була влаштована дискотека. І після цього, стомлені, але цілком задоволені від проведеного часу, ми вирушили додому. Іще довго по дорозі до домівки в нашому автобусі лунали пісні та ділився коровай.

Сподіваємося, що не пропустимо можливості відвідати нових друзів іще. А поки, ми з нетерпінням чекаємо і на їхній візит до нас.