20 лютого 2012 р.

Хвала рукам, що пахнуть хлібом

Ткачук Марія Петрівна

Урочисто прикрашений зал, на столі – хліб-сіль, учасники свята – в українських костюмах... звучить мелодія – «Пісня про хліб». Вже стало доброю традицією у Піщанській ЗОШ І-ІІІ ст. НВК-гімназія проводити урочистості, присвячені праці землеробів.

Майже всі ми – діти хліборобів. Якщо не батьки наші, то діди або прадіди були хліборобами. Бо все починається з землі, з тої землі святої, яка приносить хліборобам стільки тривог, радості і щастя.

21 жовтня в ЗОШ І-ІІІ ст. НВК – гімназія відбувся тематичний вечір під назвою: «Хвала рукам, що пахнуть хлібом». Під час вечора було проведено виставку хлібобулочних виробів. З розповіддю про роботу СВКП «Піщанський» виступив голова правління Сауляк С. М., який відзначив кращих землеробів, поділилися своїм досвідом роботи важкої, але почесної хліборобської праці.

Свято було проведено за активної участі депутатів Піщанської районної ради від Партії регіонів, активу РО ПР та заступника голови Піщанської РО ПР Ільченка А. А. Основною ціллю свята стало привернення уваги учнівської молоді до праці землеробів, до шани найбільшого багатства країни – хліба. Тож шануймо працю трудівника села і звикаймо до думки, що для майбутньої праці хлібороба потрібне і терпіння, і глибока віра.