10 травня 2011 р.

Свято Перемоги

Комаровська Катя

Свято Перемоги…Величний день, овіяний невмирущою славою, омріяний й вистражданий, гартований у вогні найжорстокішої битви.

1418 днів і ночей ішов наш народ дорогами війни до цього великого дня. Чорний смерч війни не минув жодного міста чи селища України, спопелив понад 27 млн життів. Тоді, в 45-му, солдати Великої Вітчизняної відвоювали світу сонце, весну, мир… І якщо зараз сміються діти, пишуться книги і росте хліб на безкраїх полях – то це тільки тому, що була Перемога!

Тому сьогодні ми доземно вклоняємось Вам, дорогі ветерани-визволителі, дітям війни і трудівникам тилу, які на своїх плечах “винесли” і нестатки воєнного часу і відбудову. Схиляємось також і перед ранопосивілими, згорьованими матерями і вдовами і, звичайно, перед полеглими в боях, безсмертними героями, які назавжди залишаться в скрижалях пам’яті історії.

Важко знайти слова подяки за Ваш титанічний подвиг, слова розради за обірвану війною юність, слова захоплення Вашою мужністю, силою духу, самопожертвою. Ми у вічному боргу перед Вами. Дякуємо за наше життя!