10 березня 2011 р.

У бібліотеці для дорослих

Любарська Тамара Павлівна

9 березня 2011 року запросили гостей на літературний ранок, присвячений 197-річчю з дня народження Т.Г. Шевченка. Вчителька Піщанського НВК Світлана Загрійчук разом з учнями 9-В класу провела присутніх стежками життя Тараса Шевченка. Було згадано прозові, поетичні, малярські твори поета.

Роль Тарасика і Тараса Григоровича виконував Денис Голович. Щирий, схвильований, закоханий постав перед нами українець-геній. В ролі Оксани Коваленко сподобалася всім Яна Поливана. Аліна Полішевська відтворила образ Ганни Закревської, а Інна Теслюк - княжни Рєпніної. Вікторія Столярик і Діана Данильчук проникливе читали рядки про нещасливе кохання. Про портрет Агати Ускової і її дітей, виконаний рукою художника-засланця, про зустріч з артисткою Піуновою розповідали дев'ятикласники. Вони читали поезії як справжні артисти. Про останню жінку в долі поета, Ликеру Полусмакову, розповідали рядками поезій Владислав Іваненко, Антон Кощук, Роман Заблоцький.

Мріяв поет створити сім'ю, поселитись на Україні. Та не судилося.

Роль Ликери, жінки яка прийшла на могилу поета в 65 років, доглядала її, жила спогадами, зіграла Юля Кушнір. Про це читав поетичні рядки Леонід Бондар. «Поставлю хату і кімнату», - озвучував мрію, якій не судилося здійснитись Вадим Пашевський.

Учні 9-В і 8-Б класів, вчителі, присутні на святі, висловили подяку артистам, учительці і працівникам бібліотеки за змістовний захід.